Se apropie vara, temperaturile cresc. Patru motive să alegi din timp un aparat cu aer condiționat acasă

Mediu-placut-de-locuit

În fiecare an, vara, temperaturile cresc tot mai mult, iar arșița devine insuportabilă cu fiecare sezon cald. Este imposibil să te ferești de temperaturile ridicate doar deschizând un geam, prin urmare trebuie să întreprinzi noi măsuri. Soluția cea mai eficientă este aparatul cu aer condiționat. Deși stârnește unele controverse, oricum rămâne a fi opțiunea numărul unu și iată câteva motive de ce este așa (și de ce merită să te gândești acum la instalarea unui asemenea sistem).

Mediu plăcut pentru locuit

Aparatele cu aer condiționat sunt soluția cea mai bună pentru a crea o temperatură optimă în locuința ta sau oficiul în care lucrezi. Pe vreme de arșiță, organismul este nevoit să invoce resurse interne pentru a menține echilibrul termic, are de suferit hidratarea organismului (chiar dacă bei lichide). Dacă în lupta cu temperaturile joase oamenii încă mai au unele mecanisme de protecție și adaptare, arșița este un inamic imbatabil. Prin urmare, un sistem de condiționare a aerului este vital la temperaturi toride – va crește starea ta de confort și eficiența pentru a face anumite activități. Nu te vei mai gândi cum să te ascunzi de căldură și nu-ți vor mai zbura gândurile la mare și litoral.

Aerul condiționat poate fi benefic pentru sănătate

Da, nu ai citit greșit, acesta chiar poate elimina factori de risc pentru sănătate. Aerul fierbinte, nefiltrat poate agrava problemele respiratorii, alergiile, stresul provocat de căldură, problemele sinusurilor și mobilitatea limitată. Persoanele care suferă de astfel de boli pot găsi că aerul filtrat le scade disconfortul și alergiile. Sistemul de filtrare al aparatelor cu aer condiționat blochează alergenii, praful și alte particule din aer. Iar pentru cei care suferă de probleme cardiace sau alte boli grave, regimul termic adecvat este esențial.

Reduce umiditatea

Umiditatea este cantitatea de apă care se găsește în aer. În cantități mari, aceasta poate fi la fel de dăunătoare ca și temperaturile ridicate. Din cauza umidității transpirăm, iar când cantitatea de apă este mare și în aer, cea de pe piele nu reușește să se evapore. Evaporarea, la rândul său, este unul dintre cele mai importante mecanisme ale organismului pentru menținerea echilibrului termic. Când corpul devine lipicios și hainele umede, devenim iritați sau letargici.

Asigură confort

Stările de oboseală și iritare pot apărea din cauza expunerii la temperaturi prea înalte sau scăzute, pentru perioade lungi de timp. Motivul e simplu – corpul nostru tinde să cheltuie multă energie pentru reglarea temperaturii. Totodată, aceste modificări ale dispoziției sunt însoțite de dureri de cap, răceli, tuse și alte afecțiuni minore, pe care nu ne dorim să le avem.

Care este prețul unui aparat cu aer condiționat în Moldova, în 2020?

După ce am realizat care sunt beneficiile, întrebarea ce apare natural este: oare care este prețul unui aparat cu aer condiționat în Chișinău? Așa cum acestea se găsesc deja aproape în fiecare magazin cu utilaje pentru casă, prețurile, la rândul lor, variază foarte mult. Un prim factor care influențează costul este puterea. Aceasta o alegem în funcție de suprafața încăperii/casei. De exemplu, dacă cauți condiționere chisinau, la Eurosanteh există în vânzare variante începând cu 7 000 BTU – o bună alegere pentru spațiile cu o suprafață de circa 20 m². Prețul unui aer condiționat Gree, cu putere similară, va începe de la 4 464 de lei, iar al unuia de tip split, marca Electrolux, va ajunge la 5 265 de lei.

Pentru locuințele ce au în jur de 35 de metri pătrați, va trebui să optezi pentru 12 000 BTU. În această categorie, prețul unui aparat Electrolux va începe de la 6 007 lei, iar suma pentru unul mai performant, ca cele de marcă Mitsubishi, ajunge la 21 168 de lei. Dacă ai suprafața mai mare și îți trebuie ceva mai puternic, cum ar fi 18 000 sau 24 000 BTU, achiziția te va costa începând cu 9 216 lei pentru un aparat cu aer condiționat Gree (18 000 BTU), iar Zanussi – 11 731 de lei, dar cu o putere de 24 000 BTU.

Pentru a vedea întreaga gamă de produse și prețuri oferite de Eurosanteh, poți vizita site-ul companiei sau contacta echipa la telefon și vei primi o consultație personalizată propriilor tale nevoi. Dar nu ezita prea mult, deoarece vara se apropie și trebuie să fii pregătit pentru caniculă din timp.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente