Consumatorii sunt îndemnați să transmită online datele contorului de gaze naturale. Cum decurge procedura

1553679883_sfaturi-aparate-masura-gaze

Consumatorii au la dispoziție un instrument comod prin intermediul căruia pot expedia indicii contorului de gaze naturale consumate la distanță. Accesând subrubrica „Transmite indicii contorului” în rubrica „Consumator”, utilizatorul urmează să completeze câteva câmpuri, printre care numărul contului personal, indicii contorului, denumirea operatorului de sistem și numărul telefonului său.

Totodată, datele pot fi expediate și în cadrul procedurii de achitare a facturii.

Decizia de a reduce la maximum contactul fizic al angajaților SA „Moldovagaz” cu consumatorii a fost luată de către conducerea întreprinderii în contextul situației epidemiologice în țară, cu câteva săptămâni în urmă. Cei care nu dețin contoare telemetrice sunt contactați telefonic pentru obținerea datelor.

În cazul în care consumatorii nu sunt disponibili telefonic, se ia în calcul consumul mediu pentru perioada similară a anului trecut. Totodată, consumatorul poate să expedieze datele de sine stătător, apelând telefonic la întreprinderea de distribuție de gaze teritorială.

De menționat este faptul că în sate contoarele sunt de regulă instalate nu în case, ci pe exteriorul acestora, deseori lângă gard sau portițe. Astfel, citirea datelor nu încalcă distanța sanitară și normele carantinei.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente