UE oferă 140 de milioane de euro țărilor din Vecinătatea Estică, inclusiv Moldova, pentru combaterea epidemiei de COVID-19

ue moldova
Foto: sputnik

Uniunea Europeană vine cu un mesaj de solidaritate pentru statele din Vecinătatea Estică (Republica Moldova, Ucraina, Belarus, Georgia, Armenia şi Azerbaidjan) și oferă 140 de milioane de euro pentru necesităţile urgente în combaterea efectelor pandemiei. Totodată, comisia a decis să realoce alte 700 de milioane de euro pentru reducerea efectelor sociale şi economice provocate de criză în aceste ţări.

„Uniunea Europeană sprijină cu fonduri europene țările din Vecinătatea Estică. Comisia Europeană a decis astăzi realocarea a 140 de milioane de euro pentru nevoile urgente în Republica Moldova și în celelalte state ale Parteneriatului Estic (Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia și Ucraina), în contextul combaterii epidemiei de COVID-19”, spune deputatul european Siegfried Mureșan (PNL /PPE), președintele Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE – Moldova și vicepreședintele Partidului Popular European.

Cele 700 de milioane de euro vor fi oferite din instrumente deja existente pentru a reduce efectele socio-economice ale epidemiei de COVID-19 în Vecinătatea Estică. Banii vor fi folosiți pentru achiziția de echipamente medicale și echipamente de protecție, precum ventilatoare, truse de laborator, măști, ochelari de protecție, halate și costume de siguranță.

De asemenea, o parte din bani vor fi alocați și pentru pregătirea personalului medical și de urgență sau sprijinirea întreprinderilor mici și mijlocii (IMM-uri).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente