Organizația Mondială a Sănătății: „Noul coronavirus nu se transmite prin aer. Respectați mereu trei reguli de protecție”

Coronavirus-COVID-19-AP_GB

Odată cu apariția și răspândirea COVID-19, internetul abundă în informații false despre acest virus, care induc în panică lumea sau o face nepăsătoare și indiferentă. În ambele cazuri, riscurile dezinformării pot duce la consecințe grave. Organizația Mondială a Sănătății (OMS) combate mai multe mituri și falsuri care se lansează în spațiul online, unul dintre acestea fiind faptul că COVID-19 se transmite prin aer.

Astfel, Organizația Mondială a Sănătății anunță că: „Noul coronavirus nu se transmite prin aer, ci prin picăturile pe care o persoană infectată le generează atunci când tușește, strănută sau vorbește. Aceste picături sunt grele și nu plutesc prin aer, ci cad pe podea sau pe suprafața obiectelor. Vă puteți infecta dacă vă aflați la mai puțin de un metru de o persoană bolnavă sau dacă atingeți o suprafață contaminată și apoi vă atingeți ochii, nasul sau gura fără a vă spăla pe mâini”.

Totodată, OMS reamintește și despre cele trei reguli de protecție pe care trebuie să le respectăm mereu:

# păstrați distanța de cel puțin un metru față de alte persoane;
# spălați-vă cât mai des pe mâini cu apă și săpun sau dezinfectați-le cu soluție pe bază de alcool;
# nu vă atingeți ochii, gura și nasul cu mâinile murdare.


În cazul în care aveți simptome de COVID-19, sunați e urgență la 112.

Reamintim că, până la momentul de față, în Moldova au fost diagnosticate cu COVID-19 263 de persoane, dintre care două persoane au decedat, iar 13 s-au recuperat.

La nivel mondial, cifra persoanelor infectate depășește 638 000 de oameni, numărul celor decedați din cauza COVID-19 fiind de pese 30 000.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente