În Moldova, sunt depistate 263 de cazuri de coronavirus. Dintre toate cazurile, 204 sunt cu transmitere locală și 59 – de import.

Nicolae Furtună a prezentat informațiile despre căile de infectare ale lucrătorilor medicali. „Ei sunt un segment specific și au șanse mai mari să se infecteze cu COVID-19.”

Din numărul total de 263 de cazuri, 60 de persoane lucrează în instituții medicale.

Calea posibilă de contactare a virusului: din 60 de persoane, avem doar nouă cazuri direct legate de prestarea serviciului de asistență medicală, 28 de cazuri care nu au putut indica în fișa epidemiologică cauzele unde s-ar putea infecta, 26 de cazuri au fost pe cale comunitară de transmitere.

Doar două categorii poartă măștile: cei bolnavi cu COVID-19 și medicii. Oamenii sănătoși nu trebuie să poartă măști”, a declarat directorul ANSP, Nicolae Furtună.

Distribuția cazurilor după teritorii:

# Chişinău – 93;
# Hânceşti – 23;
# Soroca – 23;
# Ştefan Vodă – 21;
# Ialoveni – 14;
# Teritoriile de Est – 11;
# Cahul – 8;
# Căuşeni – 8;
# Anenii Noi – 6;
# Râşcani – 5;
# Sângerei – 3;
# Cantemir – 2;
# Bălţi – 2;
# Orhei – 2;
# Basarabeasca – 1;
# Briceni – 1;
# Cimişlia – 1;
# Călăraşi – 1;
# Dubăsari – 1;
# Floreşti – 1;
# Leova – 1;
# Nisporeni – 1;
# Străşeni – 1;
# Taraclia – 1.

A fost lansată o platformă care îți arată în timp real evoluția numărului de cazuri în Moldova. Platforma mai conține și o hartă interactivă care arată vizual repartizarea cazurilor pe regiuni. Mai multe detalii despre platformă vezi AICI.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.