În Moldova au fost înregistrate încă 35 de cazuri de COVID-19. Mai mulți primari și șefi de raioane sunt infectați

coronavirus-sample-getty

Încă 35 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în Moldova. Anunțul a fost făcut de autorități după ședința Centrului Unic de Comandă. Astfel, în Republica Moldova sunt înregistrate 298 de cazuri pozitive de coronavirus.

În total, astăzi au fost prelevate 169 de probe, dintre care 35 de cazuri au fost pozitive. Șase cazuri sunt de import, iar 29 cu transmitere locală.

Prim-ministrul Ion Chicu a menționat că printre cei infectați se numără și autorități publice locale: primari și șefi de raioane. Aceștia au fost internați în spitale.

Autoritățile au anunțat că de astăzi își va începe activitatea de internare a persoanelor infectate cu COVID-19 și Spitalul Clinic Municipal „Sfântul Arhanghel Mihail”. Totodată, în acest sens au fost activizate și două spitale din Căușeni și Bălți. Conform ministrei sănătății, urmează să fie activizate și spitale din Comrat, Nisporeni și Cahul.

Tot azi, ministra Viorica Dumbrăveanu a anunțat că doi copii au fost vindecați de virusul COVID-19.


În Moldova a fost lansată o platformă care îți arată în timp real evoluția numărului de cazuri în țară, care include și o hartă interactivă cu repartizarea cazurilor pe regiuni, dar și pe segmente de vârstă. Mai multe detalii despre platformă vezi AICI.

Reamintim că parlamentul a aprobat marți, 17 martie, Proiectul de Hotărâre a Guvernului privind declararea stării de urgență pe întreg teritoriul Republicii Moldova în perioada 17 martie-15 mai 2020.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente