Te plictisești acasă? Ce zici de o plimbare pe la Mănăstirea Țipova? Da, da, știm că e carantină, dar excursia va fi online, așa că poți participa la aceasta fără ca să te ridici de pe canapea.

Persoanele interesate sunt invitate la ora 18.00 să acceseze acest link și să admire frumusețea Mănăstirii Țipova. De asemenea, vei putea afla și istoria acestui loc, întrucât pe parcursul excursiei vei fi însoțit de ghidul Fedor Evstigneev.

Excursia este organizată de Visit Moldova, împreună cu Azbuca Travel. Alte detalii despre excursie găsești AICI!

Mănăstirea Țipova este o mănăstire rupestră de călugări. Este situată pe malul drept al râului Nistru în apropiere de satul Țipova din raionul Rezina. Biserica datează din secolele XVI-XVII. Mănăstirea este de rit ortodox și adăpostea nouă viețuitori în anul 2012.

Complexul mănăstiresc se întinde pe trei nivele numărând mai multe încăperi și trei biserici (Sfânta Cruce – secolele XI-XII; Sfântul Nicolae – secolul XIV și Adormirea Maicii Domnului – secolele XVI-XVIII). Clopotnița, chiliile și celelalte încăperi sunt mai noi, datând din secolul al XIX-lea. Cele peste 20 de încăperi comunică între ele prin tuneluri, galerii și scări, încăperea cea mai mare fiind biserica Adormirii Maicii Domnului. Complexul mănăstiresc este săpat în calcar și nimic altceva.