SUA va oferi Moldovei asistență medicală în valoare de 1,2 milioane de dolari pentru combaterea COVID-19

ambasada-sua-chisinau-moldova1-640×360

SUA va oferi Republicii Moldova asistență medicală în valoare de 1,2 milioane de dolari pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Banii vor ajuta la pregătirea laboratoarelor, accelerarea identificării și monitorizării cazurilor de îmbolnăvire, consolidarea capacității tehnice a specialiștilor de a răspunde provocării, sporirea comunicării despre riscurile existente și altele.

„Sprijinul pentru combaterea COVID-19 se adaugă la asistența de 42 de milioane de dolari oferită de SUA domeniului medicinei și la asistența totală de peste 1 miliard de dolari acordată Republicii Moldova în ultimii 20 de ani”, scrie într-o postare pe pagina de Facebook a Ambasadei SUA în Moldova.

Guvernul SUA a mobilizat toate resursele necesare pentru a răspunde rapid, atât acasă, cât și în străinătate. Ca parte a acestui răspuns global al SUA, Departamentul de Stat și USAID oferă o investiție inițială de aproape 274 de milioane USD în asistență umanitară de urgență și asistență umanitară pentru a ajuta țările în nevoie, pe lângă finanțarea pe care o oferă deja organizațiilor multilaterale, precum Organizația Mondială a Sănătății și UNICEF.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente