Mesajul IGP pentru șoferi: „Alcoolul la volan ucide, nu tratează!”

7-alcool-la-volan-2019-legislatie-cod-penal-1024×683

În plină pandemie, unii participanți la traficul rutier nu respectă nici măsurile impuse de autorități pe timp de stare de urgență, nici Regulile de Circulație Rutieră și urcă în stare de ebrietate avansată la volan. „Alcoolul la volan ucide, nu tratează!”, cu acest mesaj polițiștii au venit pentru a combate șofatul iresponsabil.

Acest mesaj este o reacție a agenților de patrulare la un caz care a avut loc cu două zile în urmă la Chișinău.

În timpul asigurării ordinii publice și securității circulației rutiere, inspectorii de patrulare echipați conform regulilor de prevenire a răspândirii virusului de tip nou COVID-19, pe 26 martie, în jurul orei 20.30, au observat un automobil de marcă Toyota, care se deplasa neadecvat pe bulevardul Dacia din capitală. Ulterior, autovehiculul a fost oprit, iar la volanul acestuia se afla un bărbat în vârstă de 39 de ani, locuitor al municipiului Chișinău care în urma testului Drager s-a dovedit a fi în stare de ebrietate cu o concentrație de alcool în aerul expirat de 1,07 mg/l.

În legătură cu acest caz, a fost pornită o cauză penală, iar instanța de judecată se va pronunța.

„Alcoolul nu te tratează în situația de pandemie, dar poate provoca o crimă, atunci când urci la volan după ce ai consumat alcool”, se arată în comunicatul emis de IGP.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente