(foto, video) Un Analizator Hematologic modern a fost transmis spitalului „Toma Ciorbă” din Chișinău de către fabrica de divinuri „Bardar”

respiram

Fabrica de divinuri „Bardar” a transmis, ieri, Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” din Chișinău un Analizator Hematologic CELL-DYN Emerald. Utilajul va fi folosit în procesul de tratare și recuperare a bolnavilor de COVID-19.

Analizatorul Hematologic CELL-DYN Emerald a fost procurat dintr-o donație de 1 milion de lei oferită de Purcari Wineries Group organizației MAD-AID în cadrul campaniei „Împreună pentru voi”, care susține lupta împotriva coronavirusului de tip nou.

Din banii donați, a mai fost achiziționată tehnică medicală de ultimă generație – echipamente și utilități medicale necesare în procesul de tratare a bolnavilor infectați cu COVID-19 – pentru mai multe instituții spitalicești din R. Moldova.

Noul Analizator Hematologic CELL-DYN Emerald donat Spitalului „Toma Ciorbă” va fi un suport real pentru medici, fiind un utilaj mobil, modern bazat pe tehnologii noi. Rezultatele analizate prin CELL-DYN Emerald sunt gata în mai puțin de 65 de secunde, ceea ce va eficientiza munca lucrătorilor medicali.

Utilajul medical a fost transmis Spitalului de Boli Infecţioase „Toma Ciorbă” de către directorul fabricii de divinuri „Bardar”, Mihai Duca.

„Este o onoare pentru noi să transmitem acest analizator unui spital aflat pe prima linie în lupta cu noul coronavirus. Credem că noul utilaj va întări și mai mult speranța medicilor și a pacienților în lupta pentru viață. Suntem siguri că împreună putem depăși mai ușor criza în care s-a pomenit Moldova”, a spus Mihai Duca.

Astfel, fabrica de divinuri „Bardar” se alătură campaniei „Împreună pentru voi” a MAD-AID și face parte din acțiunea #RESPIRĂUȘOR, inițiată de Purcari Wineries Group, în contextul diminuării efectelor provocate de pandemia de COVID-19.

Purcari Wineries Group este unul dintre principalii producători de vin și brandy din Europa Centrală și de Est, gestionând aproximativ 1 000 de hectare de podgorii și patru vinării din România și R. Moldova: Purcari, Crama Ceptura, Bostavan și Bardar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente