(doc) Liviu Vovc, despre problema câinilor maidanezi din capitală. Ce se întâmplă la CEST Necropola Chișinău

caini1

„Știu că criza pandemică este subiectul primordial astăzi, dar este total inacceptabil când unele persoane publice îşi justifică prin aceasta abuzurile în serviciu.
În ultimul timp, suntem acostaţi de reprezentanţi ai asociaţiilor de protecţie a animalelor, voluntari şi pur şi simplu cetăţeni care iubesc animalele, oripilaţi pur şi simplu de dezmăţul unor angajaţi ai Centrului de sterilizare de la Necropola animalelor Chişinău”, spune deputatul Liviu Vovc.

„Şeful serviciului de Ecarisaj de acolo se dedă unor samovolnicii reprobabile şi încalcă flagrant legea, ca şi cum aceasta nici nu ar exista.

Problema maidanezilor este o problemă care poate fi soluţionată uman, în deplină concordanţă cu prevederile Convenţiei Europene pentru Protecţia Animalelor. Astfel, ca reacţie la fărădelegile semnalate, am făcut demersuri cu prezentarea exhaustivă a problemei în adresa Directorilor IM Regie Autosalubritate şi a Direcţiei locativ-comunale şi amenajare Chişinău, precum şi pe numele primarului Ivan Ceban.

În funcţie de rezultate şi răspunsuri, voi decide o eventuală sesizare şi la Procuratura Generală a RM”, adaugă Liviu Vovc.

Taguri: #Tinerii DA
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente