Un agent economic a donat 500 de teste pentru depistarea COVID-19. Acestea vor fi acordate medicilor care stau în prima linie

doctori-920×498

Primăria municipiului Chișinău informează că un lot de 500 de teste pentru coronavirusul de tip nou au fost donate municipalității de către un agent economic.

Ion Ceban, împreună cu responsabilii din domeniul sănătății și șefii de spitale, a decis ca aceste teste să fie acordate medicilor care stau în linia întâi în lupta pentru tratarea bolnavilor de infecția COVID-19, dar și pentru personalul care contactează zilnic cu pacienții.

„Pentru că este primul lot de teste donat, apreciem gestul celor care s-au oferit să ne ajute în aceste momente. În prezent, toate eforturile APL Chișinău sunt concentrate pentru măsurile de evitare a îmbolnăvirilor în masă prin COVID-19”, a menționat Ceban.

De asemenea, municipalitatea examinează posibilitatea de a caza medicii implicați în tratarea pacienților de coronavirusul nou în instituții hoteliere din subordinea autorităților locale, precum și în căminele unor instituții de învățământ, spre a evita îmbolnăvirile familiilor acestora.

În prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 177 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Totodată, au fost înregistrate și două decese.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente