Sportivii care şi-au asigurat biletul pentru Jocurile Olimpice 2020 rămân calificați pentru anul viitor

jocurile olimpice

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a decis ca sportivii care şi-au asigurat deja biletul pentru Jocurile Olimpice 2020 de la Tokyo să rămână calificaţi la evenimentul amânat pentru 2021 din cauza pandemiei de coronavirus, informează AFP.

Responsabilii CIO şi cei ai celor 32 de federaţii sportive implicate în Jocurile de vară, reuniţi în cadrul unei teleconferinţe, au căzut de acord asupra acestui principiu de bază, chiar înainte de a mai discuta o dată de reprogramarea competiţiei care urma să se desfăşoare între 24 iulie şi 9 august 2020 în capitala Japoniei.

„Thomas Bach (preşedintele CIO) a explicat mai întâi motivele deciziei de amânare, apoi a spus că sportivii calificaţi pentru Tokyo 2020 vor fi în mod automat calificaţi pentru 2021”, a declarat unul dintre participanţi pentru AFP, citat de AGERPRES.

Aproximativ 57 % dintre cei 11 000 de participanţi la JO au obţinut deja calificarea, conform cifrelor comunicate în cursul acestei săptămâni de CIO.

Comitetul Internaţional Olimpic şi guvernul japonez au căzut de acord marţi pentru o amânare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo din cauza situaţiei sanitare, fiind pentru prima oară după cel de Al Doilea Război Mondial când marele eveniment polisportiv mondial nu se desfăşoară la data prevăzută iniţial.

În prezent, şapte sportivi moldoveni sunt calificaţi la Jocurile Olimpice. E vorba de:

# atletul Serghei Marghiev;

# atleta Lilia Fisikovici;

# atleta Dimitriana Surdu;

# atleta Zalina Petrivskaia;

# arcaşa Alexandra Mîrca;

# înotătoarea Tatiana Salcuţan;

# luptătoarea Anastasia Nichita.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente