Încă 22 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în Moldova

șwefkjewn-920×518

Încă 22 de cazuri de coronavirus au fost confirmate în Moldova. Anunțul a fost făcut de autorități după ședința Centrului Unic de Comandă. Astfel, în Republica Moldova sunt înregistrate 199 de cazuri pozitive de coronavirus.

„În ultima perioadă, atestăm o conformare mult mai sporită a cetățenilor la regulile de carantină, lucru care ușurează munca militarilor și poliției”, a declarat Ion Chicu.

„Astăzi au fost procesate 128 de probe primare și 45 de probe repetate. Din 128 de probe prelucrate avem confirmate pozitiv 22 de cazuri. Avem patru cazuri de import (România, Rusia, Marea Britanie și Franța) și avem 18 cazuri de transmitere locală (Chișinău, Bălți, Soroca, Ștefan Vodă, Ialoveni și Transnistria). Avem încă patru persoane confirmate cu COVID-19 la Spitalul Clinic Republican «Timofei Moșneaga». Cifra totală a lucrătorilor din această instituție este de opt persoane infectate”, a declarat Vioria Dumbrăveanu.

Două persoane sunt tratate definitiv, nouă urmează să fie externate astăzi, iar 18 persoane urmează să fie testate repetat. Două persoane au decedat.

Preotul de la biserica Sfântul Arhanghel Mihail din Chișinău a fost testat pozitiv cu coronavirus. Este al doilea preot care are un test pozitiv la COVID-19.

Omenii sunt rugați să nu meargă la biserică, în caz contrar polițiștii vor aplica amenzi. „Grupuri mai mari de trei persoane nu se admit”, a spus premierul.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente