(video) Ion Chicu: „Dacă continuăm în așa mod, în data de 10 aprilie putem atinge cifra de 2 000 de persoane infectate”

chcicu

Prim-ministrul Ion Chicu a ieșit cu declarații în fața presei după ședința Comisiei Situații Excepționale, menționând că dacă continuăm în așa mod către data de 10 aprilie, vom ajunge la cifra de 2 000 de persoane infectate cu COVID-19.

„Acest număr va pune la grea încercare sistemul nostru medical. Țări dezvoltate, care au investit în medicină mulți ani, nu fac față. Impunem măsuri, măsuri care nu ne plac, dar ele trebuie respectate. Vă spun cu toată sinceritatea că pericolul este major pentru toți. De modul în care ne mobilizăm acum depinde numărul celor infectați și decedați în următoarele două-trei săptămâni. Dacă continuăm să fim iresponsabili, vom muri mulți. Sistemul nostru medical este pregătit până la 3 000-4 000 de persoane infectate. Dacă depășim această cifră, nu vom putea oferi asistență tuturor. Cu toate acestea, deja am solicitat ca să fie pregătite și alte spații cum ar fi hotele sau săli pentru a putea fi internate persoane infectate, dar trebuie să știm că acolo condițiile nu vor fi ca în spitale”, a declarat Chicu.

Reamintim că astăzi, încă 28 de cazuri de coronavirus au fost confirmate. Astfel, în Republica Moldova sunt înregistrate 177 de cazuri pozitive de coronavirus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente