Un medic moldovean a povestit cum s-a infectat cu virusul COVID-19 într-o clinică din Barcelona

64884369_10218796666450178_7511518464897449984_o
Foto: facebook.com/stefan.botnaru

Moldoveanul Ștefan Botnaru lucrează în Spania la un centru de asistență medicală primară și face gărzi în Unitatea primiri urgente dintr-un spital din orașul Barcelona. Pe 12 martie, acesta a fost infectat cu virusul COVID-19, scrie ER.NEWS.

Medicul i-a povestit jurnalistei Elena Robu că a fost în contact cu pacienții bolnavi de COVID-19 fără a fi echipat corespunzător. „În acel moment, sistemul de sănătate spaniol nu a fost pregătit pentru această pandemie din punct de vedere tehnic, protecție, medicamente și personal.”

A fost testat la coronavirus în a șaptea zi de la contaminare. Ștefan spune că tratamentul este prescris în funcție de forma de evoluție a bolii: ușoară, medie și severă. La fel, se ia în considerare dacă bolnavul este din grupul de risc sau nu.

facebook.com/stefan.botnaru

„Contaminarea cu COVID-19 se manifestă printr-o infecție a căilor respiratorii și rar este întâlnită forma digestivă care se manifestă prin febră, greață, vomă și diaree. Chiar în prima zi de la contaminare am pierdut senzațiile de miros și gust. La a șaptea zi, a apărut durerea musculară, articulară, oboseala și congestia nazală”, a povestit Ștefan Botnaru.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente