Ministerul Educației prelungește perioada de suspendare a procesului educațional în cadrul instituțiilor de învățământ pe întreg teritoriul țării pe toată durata stării de urgență. Ministrul Igor Șarov a semnat un ordin în acest sens.

Totodată, conducătorii instituţiilor de învăţământ de toate nivelurile, publice şi private vor continua organizarea procesului educaţional la distanţă prin utilizarea tehnologiilor informaţionale şi comunicaţionale, în perioada în care este restricţionată desfăşurarea procesului educaţional în incinta instituţiilor de învăţământ, în conformitate cu următoarele documente normative:

# Metodologia privind continuarea la distanţă a procesului educațional în condiții de carantină pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal (aprobată prin ordinul nr. 351/2020);

# Regulamentul-cadru de organizare a învăţământului profesional tehnic în perioada în care accesul în instituţii este restricţionat (aprobat prin ordinul nr. 350/2020);

# Recomandările-cadru de organizare a activităţilor didactice în sistem online în instituţiile de învăţământ superior pe perioada suspendării procesului educaţional în sălile de studii (aprobate prin ordinul nr. 366/2020).

Vezi ordinul emis mai jos.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.