Cum s-au mobilizat companiile private în ultimele zile pentru combaterea epidemiei COVID-19

donații
Foto: Uniunea Agențiilor Imobiliare

Zilnic, pe adresa redacției ne vin mesaje de la diverse companii care solidarizează în această perioadă cu societatea și ajută cu bani sau prin alte metode sistemul medical din țară și alții implicați în lupta cu coronavirusul de tip nou COVID-19. Am decis să le publicăm pe toate, iar în acest mod să le mulțumim celor care se implică.

# Mănuși medicale, halate chirurgicale și sisteme de aspirație
Reieșind din faptul că cererea pentru produsele de protecție este foarte mare, iar stocurile sunt limitate, compania Akson Medical a luat decizia de a colabora prioritar cu organizațiile neguvernamentale, instituții și companii care susțin direct instituțiile medicale care luptă împotriva COVID-19.
În data de 20 martie 2020, compania Akson Medical a donat produse medicale indispensabile protecției și prevenirii îmbolnăvirii cu virusul COVID-19 – în total 30 000 bucăți de mănuși medicale, 550 de halate chirurgicale și 50 de sisteme de aspirație circuit închis – pentru pacienții din Terapie Intensivă, către IMSP Institutul Medicina de Urgență, IMSP Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, IMSP Spitalul Clinic Republican „Timofei Moșneaga”.
Am dori ca exemplul nostru să motiveze și alte companii care pot să contribuie, solidar, față de cei care au nevoie de suportul nostru comun – personalul medical. Ne-am dori să plasați acest articol, astfel îndemnând și alte companii să se implice.

# Materiale de primă necesitate pentru spitale

Asociația „Uniunea Agențiilor Imobiliare” (UAI) împreună cu Asociația Profesională a Agenților imobiliari din Moldova (APAIM) lansează o inițiativă pentru a ajuta instituțiile medicale din Chișinău care luptă pentru viața și starea de bine a pacienților cu COVID-19. Toată lumea se poate alătura acestei inițiative.
Membrii UAI și APAIM au conștientizat seriozitatea momentului și s-au alăturat mișcării globale de asistență reciprocă. Aceștia nu au rămas indiferenți față de cele întâmplate în țară și au cumpărat în comun materiale de primă necesitate, tehnică de uz casnic și șase coolere de apă pentru trei spitale municipale: Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Toma Ciorbă”, Spitalul Clinic Municipal de Urgență și Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase pentru Copii.

De asemenea, au fost instalați dezinfectanți în locuri publice – în apropierea magazinelor, la stațiile de transport public – pentru ca oamenii să-și asigure protecția.

Asociația încurajează donațiile către spitalul „Toma Ciorbă”:

IMSP Institutul de Medicină Urgentă
MD-2004, Mun.Chișinău, str. Toma Ciorba nr. 1.
Tel. 022 250 704; 022 250 807; 
Fax: 022 235-309; 022 250-809
Ministerul Finantelor-Trezoreria de Stat, Chisinau, bugetul de stat.
c/f 1003600152606
IBAN: MD11TRPCCC518430G00172AA 
c/b: TREZMD2X
cod TVA: 0505147

# Holdingul Transoil a transferat instituțiilor medicale din Moldova 1 milion de lei. „În aceste momente grele, trebuie să acționăm în comun, pentru că doar împreună putem învinge în acest război cu un dușman invizibil. Fiecare dintre noi trebuie să vină cu propria contribuție, dar în primul rând trebuie să îi susținem pe medicii care se află în prima linie”, a declarat Vaja Jhashi, proprietarul holdingului.

# Grupul Purcari va contribui cu 2 milioane de lei către un fond adresat combaterii epidemiei COVID-19 în Republica Moldova și România. Jumătate din această sumă reprezintă contribuția personală a fondatorului grupului, Victor Bostan. De asemenea, grupul Purcari declară că va menține angajamentele față de cei peste 1 000 de angajați, dar și față de furnizori. „Vom continua să menținem planurile noastre de aprovizionare, din moment ce alte mii de angajați ai partenerilor noștri, multe dintre ele afaceri mici și fermieri, depind de capacitatea noastră de a continua să achiziționăm bunurile și serviciile lor”, se mai arată în apelul companiei.

# Moldtelecom s-a alăturat acțiunilor de luptă cu epidemia de coronavirus și donează 100 de telefoane mobile și 300 de cartele SIM cu minute și trafic de internet inclus pentru personalul medical antrenat în acest proces.

Soluții gratuite de securitate pentru spitale

# Producătorul de soluții de securitate informatică Bitdefender a anunțat că va oferi gratis soluții de securitate destinate mediului de business tuturor instituțiilor sanitare din lume, ca parte a unui demers de a le sprijini pe durata pandemiei COVID-19. Instituțiile sanitare de toate dimensiunile, de la cabinete stomatologice și oftalmologice până la spitale regionale de mari dimensiuni, pot solicita acces gratuit la întreg portofoliul de produse aici.

# Kaspersky anunță că oferă gratuit produsele sale de securitate endpoint spitalelor și altor organizații medicale cu scopul de a le ajuta să rămână protejate de atacurile cibernetice în contextul actual al pandemiei. Lista completă de produse B2B disponibile gratuit timp de șase luni include Kaspersky Endpoint Security Cloud Plus, Kaspersky Security for Microsoft Office 365, Kaspersky Endpoint Security for Business Advanced și Kaspersky Hybrid Cloud Security.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente