Chișinăul a autorizat doi agenți economici care vor importa medicamente în regiunea transnistreană

702b85d7520fdd2f710595663e2156bb

Chișinăul a autorizat în regim alert doi agenți economici să desfășoare importul a două loturi de medicamente în regiunea transnistreană, pentru a nu pune în pericol sănătatea și viața cetățenilor care locuiesc în regiunea transnistreană.

Această decizie a fost luată la doar două zile de la recepționarea demersului din partea transnistreană. Potrivit legislației naționale în vigoare, Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale (AMED) este obligată să asigure eficiența şi inofensivitatea medicamentelor.

„Pe 24 martie au fost eliberate autorizațiile pentru doi agenți economici înregistrați la instituția publică ASP, pentru alte loturi de medicamente care urmau să fie importate pe teritoriul raioanelor de est ale Republicii Moldova în cinci autovehicule. Partea transnistreană a solicitat autorizarea importului altor două loturi de medicamente, iar deciziile asupra acestora urmează să fie luate în ședința extraordinară AMED, planificată pentru 26-27 martie”, se arată în comunicatul emis de Serviciul Vamal.

Amintim că, anterior, agenții economici de pe malul stâng al Nistrului importau direct din Ucraina produsele necesare, însă, odată cu declararea stării de urgență, Ucraina a închis punctele de trecere a frontierei cu Republica Moldova de pe segmentul central. Astfel, importul destinat regiunii transnistrene poate fi realizat doar prin posturile vamale autorizate de către Serviciul Vamal al Republicii Moldova.

Ieri, viceprim-ministra pentru reintegrare, Cristina Lesnic, a numit categoriile de persoane care nu vor fi puse în carantină după ce vor trece de pe un mal al Nistrului pe altul.

Iată despre cine este vorba:

# fermierii care au terenuri agricole amplasate după traseul Râbnița-Tiraspol, cu condiția ca ei să nu fie în contact cu alte persoane și se vor dedica exclusiv activității de bază;

# funcționarii din penitenciare și polițiștii care deservesc zona limitrofă;

# angajații serviciilor de urgență și pompierii, precum și angajații de întreținere și reparație a rețelelor electrice și de gaze naturale.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente