(video) Grupul parlamentar Pro Moldova: „Propunem plafonarea salariilor demnitarilor de stat la 6 900 de lei”

candu

Grupul parlamentar Pro Moldova a susținut un briefing de presă. În cadrul acestuia, deputații au prezentat un proiect de lege pe care urmează să-l înregistreze astăzi. Potrivit demnitarilor, proiectul de lege este menit să aducă măsuri anticriză în perioada de pandemie.

Andrian Candu a rugat parlamentarii să susțină proiectul în mod urgent, deoarece măsurile întreprinse constituie soluții de luptă cu pandemia.

„La ora actuală, medicii care luptă în prima linie cu pandemia au nevoie de resurse financiare suplimentare, spitalele au nevoie de resurse pentru a procura utilaje, persoanele care acum din anumite motive și-au sistat activitățile au nevoie de lichidități pentru a-și achita cheltuielile curente. Proiectul vine cu măsuri pentru a găsi soluții în această pandemie”, spune Andrian Candu.

Deputatul a menționat că sunt demnitari de stat care au salarii de zeci de mii de ani, iar Grupul parlamentar Pro Moldova propune plafonarea salariilor acestor demnitari până la 6 900 de lei. Plafonarea ar trebui să intre în vigoare din 1 aprilie. „Credem că toți demnitarii publici se vor putea descurca cu 7 000 de lei până la sfârșitul anului, deoarece acesta e salariul mediu pe venit și multe persoane se descurcă lunar cu această sumă. Măsura ar aduce statului 100 de milioane de lei.”

Încă o propunere a fost stoparea finanțării partidelor politice parlamentare pentru acest an, măsură care ar lăsa în buget peste 38 de milioane de lei. „Propunem să modificăm legea ca aceste peste 38 de milioane de lei să fie redirecționate pentru alte cheltuieli. De asemenea, propunem redirecționarea banilor pentru proiectele politice care nu mai sunt stringente, pentru domeniul medicinei”, a mai adăugat Candu.

De asemenea, parlamentarii Grupului Pro Moldova au propus măsuri de susținere a afacerilor mici și mijlocii, realocarea de bugete, stoparea achizițiilor publice pe lucruri care nu mai sunt importante (procurarea de mașini, calculatoare). „Majoritatea măsurilor descrise nu sunt toate, susținem și persoanele din domeniul HoReCa, am propus amânarea de plăți, raportări, plată a creditelor, anularea unor impozite pentru anumite categorii de persoane.”

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente