Un preot din raionul Ștefan Vodă a fost testat pozitiv cu virusul COVID-19

mai-slujbele-in-biserica-interzise-cum-se-mai-pot-oficia-ritualurile-religioase-DPx

Un preot din raionul Ștefan Vodă a fost confirmat pozitiv cu noul tip de virus COVID-19. Acesta s-ar fi îmbolnăvit după ce a vizitat o mănăstire din Ucraina împreună cu 28 de enoriași. Toate persoanele care au fost în autocar sunt suspecte de infectare, scrie ZdG.md.

„Preotul, împreună cu cei 28 de enoriași, a plecat la o mănăstire din Ucraina pe 9 martie și a revenit pe 14 martie. Au fost supuși testului persoanele care au prezentat simptome. Soția preotului a fost testată negativ, iar copiii acestora sunt la bunei”, a precizat Nicolae Ceban, secretarul Comisiei situații excepționale din raionul Ștefan Vodă.

La momentul de față, preotul este internat la spitalul „Toma Ciorbă” din Chișinău.

Vă amintim că, la ora actuală, în Moldova sunt înregistrate 125 de persoane infectate cu virusul COVID-19. În total, au fost investigate probe de la 1 011 persoane. Sunt 45 de cazuri de import (Italia, Franța, Marea Britanie, Elveția, Ucraina, Rusia, România și Cehia) și 80 de cazuri de transmitere locală.

Vă amintim că, duminica trecută, poliția a amendat un preot cu 25 000 de lei, deoarece în incinta bisericii avea surplus de persoane și nu se respecta distanța socială.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente