Un grup de tineri din România sunt în căutare de producători și ONG-uri pentru a oferi scuturi de protecție medicilor din Moldova

viziere

Exemplu de implicare civică din partea unui grup de tineri din România. Au venit cu o soluție pentru a proteja cadrele medicale implicate în lupta cu COVID-19. Aceștia au construit o platformă online (viziere.ro) prin care oferă gratuit un kit de producție a scuturilor de protecție facială pentru medici, ce are toate detaliile necesare. Totodată, ei pun în legătură producătorii de echipament cu ONG-urile care îi pot ajuta cu colectare de fonduri.

„Am prototipat o vizieră de protecție a feței pentru medici, a cărei durată de fabricare este foarte mică și e făcută din materiale care sunt ușor de procurat.

Știm că produsul există și nu ne dorim să îl reinventăm, ci să ne adresăm unei nevoi. Spre deosebire de vizierele comercializate, viziera concepută de noi va fi gratuită și disponibilă în măsura posibilităților de producție.

Dorim să facem următorul pas: să trimitem viziere acolo unde este nevoie de ele, concret să le donăm în măsura în care obținem sponsorizări.”

În situația actuală din Moldova, orice ajutor pentru medici și spitale este binevenit. Vrem să facem un apel către producătorii din Moldova și ONG-uri care vor să se implice în această luptă.

„Ideal este să găsim producători locali care pot confecționa aceste viziere din banii adunați prin donații către ONG. În România s-au înscris ONG-uri și producători locali din diferite centre regionale viziere.ro/centre/ (Arad, Pitești, Craiova, Argeș, Slatina, Olt, Brașov, Brăila, Buzău, Vrancea, Tulcea, București, Cluj-Napoca, Oradea, Alba Iulia, Constanța, Giurgiu, Călărași, Iași, Suceava și altele). 

Vrem să implementăm acest concept și în Moldova, unde nevoia de echipament de protecție este mult mai mare. Vizierele vor fi donate gratuit către spitale și cadrele medicale din linia întâi.

Doritorii să se implice, vă rugăm să completați formularele de mai jos.

Formular producători: https://forms.gle/kgccyTfNCRKB9yxo9

Formular colectare fonduri: https://forms.gle/5UZiriQFuD1eppkt9” mai adaugă tinerii.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente