Numărul de telefon la care pot apela moldovenii pentru a obține consiliere psihologică în legătură cu COVID-19

phone m

Cetățenii care apelează la Linia Verde a Agenției Naționale pentru Sănătate Publică vor putea beneficia de consiliere psihologică în legătură cu pandemia COVID-19.

Un grup de 15 psihologi din municipiul Chișinău și-au început activitatea în cadrul echipelor de operatori ai Liniei Verzi a ANSP, care oferă informații despre COVID-19 – 080012300.

Psihologii au fost instruiți de către specialiștii ANSP despre modul de infectare, măsurile de prevenire, comportamente sigure, referințe utile și alte informații privind infecția cu COVID-19.

În calitate de operatori sunt angajați tinerii medici-rezidenți în diferite specialități ai USMF „Nicolae Testemițanu”. Operatorii pentru consilierea psihologică ai Liniei Verzi a ANSP vor lucra de luni până vineri, între orele 9.0 și 17.00.

Măsura a fost introdusă odată cu înregistrarea unui număr excesiv de persoane care solicită consiliere psihologică în legătură cu agravarea situației epidemiologice cauzate de COVID-19 și trecerea la măsurile impuse de situația excepțională din țară.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente