(video) Aplicația care îți permite să aprinzi lumânări la biserică de la distanță

Foto: lisakendallcounseling

O aplicație creată de doi tineri catolici din Portugalia permite celor interesați să-și exercite credința de pe telefonul mobil, fără a fi nevoie de o deplasare la biserică. Cu un singur clic, credincioșii pot alege locul, ziua, sfântul căruia îi este dedicată lumânarea, pe care o pot aprinde de la distanță, alegându-i locul pe un sfeșnic electronic.

Pentru 99 de eurocenți, lumânarea rămâne aprinsă automat timp de 15 minute, fără intervenția preoților, într-una dintre cele 14 biserici partenere din Lisabona, capitala unei țări ai cărei populație se declară catolică în proporție de 80 %, scrie AGERPRES.

„Aceasta este prima aplicaţie de acest gen patentată”, a menționat João Pessoa e Costa, în vârstă de 30 de ani, unul dintre cei doi inventatori ai aplicaţiei numite Candla. „Candla este concepută pentru persoanele aflate în afara ţării, care doresc să fie mai aproape de biserica lor, precum şi pentru cei care sunt în incapacitate fizică sau profesională de a se deplasa”, a adăugat el.

Inovația a atras deja 10 000 de abonați. „În fiecare lună, sunt aprinse mai mult de 15 000 de lumânări”, afirmă tânărul care are deja proiecte de extindere.

Aplicația o puteți descărca AICI.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente