Maia Sandu s-a adresat Comisie Europene pentru a ajuta moldovenii care nu pot ieși din UE din cauza epidemiei de coronavirus

2G7A5498-847×477

Maia Sandu a solicitat instituțiilor europene o extindere temporară a termenului de ședere pentru cetățenii moldoveni care nu pot ieși din UE și riscă să depășească termenul, în special în Italia, Spania, Grecia, Germania și Franța. Scrisoarea a fost trimisă mai multor oficiali europeni.

Lidera PAS, Maia Sandu, a adresat astăzi, 24 martie, un mesaj comisarului european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, înaltului reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, vicepreședinte al Comisiei Europene, Josep Borrell Fontelles, comisarului European pentru vecinătate și extindere, Olivér Várhelyi.

„Vă scriu din numele cetățenilor moldoveni care au rămas prinși în incertitudine prin toată Uniunea Europeană/spațiul Schengen în timpul acestei crize majore. Devine din ce în ce mai clar că multe țări nu răspund la apelurile cetățenilor străini care au depășit perioada de ședere fără vize pe timp de izolare a țărilor/anulare a zborurilor. Mai mult, frica de urmărire penală îi ține pe mulți dintre acești cetățeni departe de autorități, de servicii medicale, ceea ce este extrem de periculos pe timp de pandemie”, scrie într-un comunicat pe site-ul oficial la PAS.

La sfârșitul mesajului adresat, președinta PAS a solicitat o extindere temporară a regimului de ședere, astfel încât cetățenii noștri să se simtă în siguranță și protejați în aceste timpuri dificile”, a încheiat președinta PAS.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente