Facebook, Instagram, Disney+ și Amazon vor limita calitatea stream-urilor de filme și seriale în Europa

1_D0tecOSRm462KUZtClxZIw

Facebook, Instagram, Disney+ și Amazon au anunțat că vor limita calitatea filmelor şi serialelor în perioada următoare pentru publicul din Europa. Acestă decizie vine după ce Uniunea Europeană a cerut serviciilor de streaming ale videourilor să limiteze banda pe care o folosesc pe perioada izolării din cauza pandemiei de COVID-19.

Nu este clar dacă vor fi reduse în special rezoluţiile sau doar calitatea video va scădea, în timp ce rezoluţiile rămân aceleaşi: HD, Full HD sau 4K. Prime Video oferă şi posibilitatea de a face streaming în HDR la calitate ridicată, ceva ce probabil că va avea de suferit în perioada următoare, transmite go4it.ro.

Disney+, cel mai nou serviciu de streaming de pe piaţă, a anunţat că va limita de asemenea traficul pe care serviciul îl consumă în mod normal. Momentan, serviciul Disney+ este disponibil în numai câteva ţări europene, iar lansarea sa din Franţa a fost amânată cu această ocazie, la insistenţele autorităţilor ţării. Disney+ va scădea cu 25 % traficul consumat în toate pieţele în care este disponibil începând cu data de 24 martie.

În cele din urmă, Facebook limitează calitatea video pe cele două platforme de socializare ale sale: Facebook şi Instagram. Deja calitatea clipurilor video era mult inferioară altor platforme, însă Facebook spune că va încerca să ajute la scăderea consumului de trafic de internet prin scăderea calităţii video şi mai mult.

Această situaţie este însă temporară şi probabil că totul va reveni la normal imediat ce mai mulţi angajaţi se întorc la locurile de muncă după ce epidemia de COVID-19 va fi „învinsă”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente