357 de biserici au desfășurat slujbe în interior. Chicu: „Slujitorii acestor biserici nu au respect față de medici”

biserică
Foto: Ziarul de Gardă

Prim-ministrul Ion Chicu a declarat astăzi, după ședința Centrului Unic de Comandă, că pe parcursul zilei de ieri, din numărul celor 1 062 de biserici supravegheate de polițiști, 375 au oficiat slujbe în interior, 382 au desfășurat slujbe în aer liber, iar 305 au desfășurat slujbe fără enoriași sau deloc.

„357 de biserici au desfășurat serviciile divine în interior, ceea ce este totalmente contrar regulilor stabilite și deciziilor. Bineînțeles, situația denotă o lipsă de responsabilitate. Vom discuta pașii următori la ședința Comisei Situații Excepționale. Remarc cu mare regret că slujitorii acestei biserici nu manifestă respect în primul rând față de medicii noștri, care luptă și repară erorile întregii societăți. Eu foarte mult sper ca nimeni din acei preoți care au oficiat ieri aceste slujbe să nu se infecteze și să nu vină în instituții medicale să fie ajutați de medicii noștri, pentru că medicii noștri vor avea respect și-i vor ajuta și vor avea cu totul o altă atitudine decât o au slujitorii bisericilor și nu o să-i trateze cu o linguriță sau cu alte mijloace, dar o să-i trateze cu respect”, a menționat Chicu.

Reamintim că autoritățile au permis oficierea slujbelor doar în aer liber.

Astăzi au fost confirmate în Moldova încă 15 cazuri de coronavirus. Astfel, în țară sunt înregistrate 109 cazuri pozitive de coronavirus.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente