Rectorul UTM vine cu detalii noi despre căminul care se află în carantină și studenta infectată cu COVID-19

camin-1-920×611

O studentă a Universității Tehnice din Moldova a fost diagnosticată cu coronavirus de tip nou. Căminul unde locuia fata este în carantină de ieri, pentru o perioadă de 14 zile. Rectorul UTM, Viorel Bostan, vine cu noi detalii despre acest caz și situația din cămin.

„Ca urmare a celor întâmplate ieri, mă simt obligat sa vin cu următoarele precizări:

1. Ieri, 19 martie dimineața, am fost anunțați de Centrul de Sănătate Publică Chișinău că un student UTM – Universitatea Tehnica a Moldovei a fost testat pozitiv COVID-19.

2. Studentul respectiv a părăsit căminul nr. 1 al UTM, unde era cazat, pe data de 12 martie, drept urmare a sistării procesului de studii și a plecat în localitatea de baștină.

3. Conform recomandărilor OMS și a autorităților din țară, toate persoanele care au intrat în contact cu o persoană testată pozitiv trebuie să se autoizoleze pentru cel puțin 14 zile.

4. Astfel, toți studenții care locuiesc în căminul nr. 1 au intrat în carantină până în data de 26 martie.

5. Starea de sănătate a acestora este monitorizată zilnic. La acest moment, niciun student nu a avut și nu are febră și alte simptome asociate COVID-19.

6. Studenții sunt alimentați din contul universității și sunt antrenați în activitățile academice online.

7. Ca urmare a comportamentului agresiv din partea unor rude ale celor aflați în carantină, am solicitat un post de pază a forțelor de menținere a ordinii publice”, a explicat rectorul UTM.

Reamintim că studenta testată pozitiv cu COVID-19 este originară din satul Bălceana, raionul Hâncești, de unde este și prima victimă din Republica Moldova răpusă de coronavirus. În urmă cu 11 zile, studenta a fost la ore și a luat contact cu colega ei de cameră.

În total, în cămin se află acum în jur de 100 de persoane, dintre care 97 sunt studenți.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente