#ÎnvățămDeLaDistanță. Platforma studii.md îți oferă toate instrumentele necesare pentru a face lecții acasă

IMG_7884-1-920×690

Lecțiile online sunt soluția pentru ca elevii din Moldova să nu rateze materiile de studiu pe durata epidemiei de COVID-19, iar mai mulți profesioniști din Moldova au făcut front comun pentru a crea platforme, instrumente și conținut util pentru ca lecțiile să poată fi ținute și la distanță. Studii.md este una dintre platformele care conectează la educație copiii, profesorii și părinții și este deja utilizată de către mai multe instituții de învățământ din Moldova.

Această platformă a fost dezvoltată de compania Simpals, cu susținerea și implicarea Programului Națiunilor Unite pentru Dezvoltare și Tekwill, în scopul digitalizării procesului educațional.

Studii.md este o platformă complexă pentru educația virtuală, care cuprinde conținut didactic adaptat învățământului digital și dispune și de instrumente de management al procesului de studiu.

Platforma combină câteva direcții principale: agenda electronică, registrul electronic, orarul lecțiilor, analiza performanțelor, dar și informații despre elevi. Conectarea este realizată de către administrația școlii, care transmite o invitație de activare pe adresa de e-mail a elevului.

Pe studii.md, utilizatorii pot să creeze pagini personalizate și să facă o analiză a reușitei școlare, într-o formă comodă și accesibilă. Platforma conține orarul lecțiilor, dar și o bibliotecă în care sunt stocate toate materialele educaționale. Prin intermediul acesteia, elevii primesc notificări legate de procesul de învățământ. Posibilitățile tehnice îi permit să emită rapoarte standardizate care sunt expediate în mod automat către instituțiile de resort (minister, direcții etc.). Astfel, toate informațiile sunt transferate electronic, în timp util și în mod transparent, iar programul de învățământ este implementat cu succes.

Platforma, adaptată pentru acces de pe orice sistem de operare (iOS sau Windows), poate fi accesată și de pe dispozitivele mobile.
Sistemul studii.md se bazează pe experiența instituțiilor de învățământ din Europa, unde agendele electronice sunt larg răspândite.

Programul studii.md a adunat deja peste 20 de instituții de învățământ și are 36 de mii de utilizatori unici.

Solidari pentru educație – mai mulți profesioniști creează conținut digital

Datorită eforturilor profesorilor, voluntarilor, specialiștilor din domeniul IT, în țară există mai multe platforme de învățământ la distanță, așa cum sunt edusmart.md (o bibliotecă digitală pentru stocarea și partajarea resurselor electronice educaționale de tip text și video), UTM (cursuri online pentru pregătirea de bacalaureat), AGIRoMD (blogul Asociației Generale a Profesorilor), Tekwill Academy și Tekwill Academy Kids. Și alți specialiști din domeniul educației au înregistrat conținut digital pentru elevi, care a fost plasat pe diferite pagini online. Pentru ca aceste lecții să fie mai accesibile pentru profesori și elevi, Proiectul Tekwill și specialistul IT Vitalie Eșanu au luat inițiativa de a crea o pagină web pe care să adune tot acest conținut de pe paginile online – invat.online.

Creatorul paginii face apel către toți voluntarii care deja au înregistrat lecțiile video, să le plaseze pe pagină.

învat.online – pagina ta cu lecții virtuale!

Invat.online este construită după modelul „sălilor de clasă virtuale”. Pagina web permite fiecărui cadru didactic sau fiecărei instituții de învățământ să integreze link-uri, videoclipuri, imagini cu un conținut relevant pentru temele din programa școlară. Ulterior, elevii vor putea căuta toate materialele pentru tema care urmează a fi studiată. Absolut gratuită și ușor de utilizat, platforma își propune să adune într-un singur loc toate lecțiile înregistrate de profesori, care însă vor apărea pe interfața paginii web doar după ce trec filtrele de calitate.

Proiectul TEKWILL este în căutarea voluntarilor!

Fie că ești specialist IT, ai cunoștințe practice în utilizarea aplicațiilor digitale G Suite, Microsoft Teams, Skype, Zoom sau altele sau ești profesor care utilizează pe larg platformele destinate educației la distanță, alătură-te grupului de inițiativă lansat de echipa proiectului Tekwill. Mizăm pe implicarea tuturor celor care doresc să ofere sprijin pedagogilor din țară pentru a se adapta noii situații și a facilita procesul de educație la distanță. Iar dacă vrei să faci parte din echipa de profesori care înregistrează materialele didactice, ești așteptat în grupul nostru.

Pentru mai multe detalii, puteți scrie la următoarea adresă: [email protected]

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente