Compania „Fly One”, amendată cu 50 000 de lei pentru că a adus în Moldova doi cetățeni ai Ucrainei

fly one

Compania aeriană „Fly One” SRL a fost amendată de autoritățile naționale pentru că a adus în Republica Moldova doi cetățeni ai Ucrainei contrar normelor de securitate instituite de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Cetățenii din Ucraina au fost aduși cu ruta Sharm el-Sheikh-Chișinău a companiei aerieni „Fly One” SRL. Este vorba despre un zbor charter efectuat în data de 18 martie curent, cu scopul de reîntoarcere a cetățenilor moldoveni aflați la odihnă în Egipt.

Astfel, pentru ignorarea prevederilor instituite de Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică privind situația epidemiologică creată de COVID-19, companiei aeriene i-a fost întocmit un proces-verbal și aceasta urmează să fie amendată cu 1 000 de unități convenționale, ce constituie 50 000 de lei.

Este de menționat că, în conformitate cu decizia comisiei din 17 martie curent, a fost sistat traficul aerian prin punctul de trecere a frontierei Aeroportul Internațional Chișinău, indiferent de direcție – intrare sau ieșire – din Republica Moldova. Însă a rămas posibilă efectuarea unor zboruri private/charter pentru a permite autorităților din Republica Moldova, dar și altor state de a evacua cetățenii săi din zonele afectate de noul coronavirus.

Totodată, începând cu data de 17 martie 2020, se interzice autorizarea trecerii frontierei de stat a cetățenilor străini pe sensul de intrare în Republica Moldova. Această restricție nu se referă la cetățenii străini și apatrizii domiciliați sau cu ședere permanentă/temporară, conducătorii auto și personalul de deservire a mijloacelor de transport, care efectuează transportarea mărfurilor, echipajele aeronavelor/navelor și brigăzilor garniturilor de tren.

La fel, excepție fac membrii misiunilor diplomatice şi ai oficiilor consulare acreditate în Republica Moldova, ai organizaţiilor/misiunilor internaționale și a membrilor de familie ale acestora. Intrarea în Republica Moldova a altor categorii de cetățeni străini se va autoriza ca urmare a coordonării cu Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente