A doua zi cu niciun caz de infectare locală de coronavirus în China

china covid 19
Foto: Getty Images

Pentru a doua zi consecutiv, China nu a raportat vineri nicio nouă contaminare de origine locală cu coronavirus, în timp ce numărul cazurilor importate a atins un record, notează AFP, citată de AGERPRES.

Îngrădirea pandemiei în ţara asiatică, unde virusul a fost detectat în decembrie, oferă o rază de speranţă multor ţări care în prezent depun eforturi pentru a opri răspândirea COVID-19.

Numărul de decese în decurs de o zi s-a redus semnificativ în ultimele săptămâni în China: numai trei decese au fost anunţate vineri de Ministerul Sănătăţii, cel mai scăzut de la primele bilanţuri din ianuarie.

De la debutul pandemiei, circa 81 000 de persoane au fost contaminate în ţara asiatică, unde în prezent mai sunt aproximativ 7 000 de bolnavi.

Noul coronavirus a fost detectat pentru prima dată la Wuhan (centrul Chinei) la sfârşitul lui 2019.

Pentru a opri răspândirea bolii, autorităţile au izolat oraşul şi provincia învecinată Hubei, cu peste 50 de milioane de locuitori. Restricţiile sunt ridicate treptat.

Principala îngrijorare a Chinei este în prezent să evite apariţia unui al doilea val epidemic pe teritoriul naţional odată cu persoanele contaminate care sosesc din străinătate.

Ministerul Sănătăţii a anunţat vineri un record de 39 de cazuri importate, faţă de 34 cu o zi înainte, ridicând totalul la 228.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente