(foto) Studii la distanţă la Academia Militară „Alexandru cel Bun”. Cursanții interacționează online cu profesorii

collage alexandru

Studenţii Academiei Militare a Forţelor Armate „Alexandru cel Bun” învaţă la distanţă, ca urmare a suspendării procesului educațional în instituțiile de învățământ, în contextul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19. Lecţiile sunt organizate în conformitate cu orarul stabilit anterior, studenţii participând atât la şedinţe teoretice, cât şi practice.

Cursanţii se află în sălile de clasă în intervalul orar 8.0-13.00, interacţionând cu profesorii online, prin transmisiuni video, prin telefon sau pe platforma intranet a instituţiei.

Sursa a adăugat că academia a pus la dispoziţia cadrelor didactice şi a studenţilor mijloacele tehnice şi didactice necesare, inclusiv laptopuri şi tablă interactivă pentru desfăşurarea eficientă a orelor.

„Începând cu săptămâna trecută, instituţia se află în carantină. Toate aceste măsuri au fost luate pentru evitarea oricărui contact al studenţilor militari cu persoanele din afara academiei. Pe moment, pe teritoriu se află un număr limitat de personal administrativ, medical şi studenţii cursurilor I-IV”, a menţionat colonel Plop.

Potrivit comandantului AMFA, până în prezent, în cadrul instituţiei nu au fost înregistrate cazuri de infecţii respiratorii acute, fiind întreprinse toate măsurile sanitare şi de igienizare.

Este de notat că măsuri de prevenire şi precauţie au fost luate în toate unităţile Armatei Naţionale şi instituţiile Ministerului Apărării, în legătură cu creşterea sezonieră a numărului de infecţii respiratorii, dar şi ca urmare a depistării cazurilor de infectare cu coronavirus de tip nou în Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente