A fost lansată singura platformă pentru integrarea tuturor lecțiilor înregistrate. Studiază de la distanță cu invat.online

maxresdefault

Programul școlar poate continua chiar și în perioada carantinei. Datorită eforturilor comune ale profesioniștilor IT, ale profesorilor și ale liderilor din comunitate, procesul de studii poate reintra în ritmul obișnuit, iar eforturile elevilor de a fi la zi cu temele învățate pot fi susținute. Fie că ești specialist IT, ai cunoștințe practice în utilizarea aplicațiilor digitale G Suite, Microsoft Teams, Skype, Zoom sau altele sau ești profesor care utilizează pe larg platformele destinate educației la distanță, alătură-te grupului de inițiativă lansat de echipa Proiectului Tekwill.

Unul dintre noile instrumente care permite profesorilor și elevilor să revină la lecții este platforma invat.online. Construită după modelul „sălilor de clasă virtuale”, pagina web permite fiecărui cadru didactic sau fiecărei instituții de învățământ să integreze link-uri, videoclipuri, imagini cu un conținut relevant pentru temele din programa școlară. Ulterior, elevii vor putea căuta toate materialele pentru tema care urmează a fi studiată.

Absolut gratuită și ușor de utilizat, platforma își propune să adune într-un singur loc toate lecțiile înregistrate de profesori, care însă vor apărea pe interfața paginii web doar după ce trec filtrele de calitate.

Platforma va găzdui și toate materialele video didactice elaborate de Proiectul Tekwill. Invat.online a fost creată de specialistul în IT și activistul civic Vitalie Eșanu.

Vitalie Eșanu, dezvoltator IT, creator al platformei Invat.online: „Procesul educațional poate continua în regim obișnuit datorită tehnologiilor informaționale. Chiar dacă acum orele sunt suspendate din motive de siguranță, profesorii au toate instrumentele necesare pentru a putea preda de la distanță, iar elevii pot continua să învețe. Platforma invat.online este ușoară în utilizare, iar pentru a face parte din această comunitate online, profesorii trebuie doar să înregistreze lecția video, după care să o plaseze pe pagina web. La rândul lor, elevii vor avea posibilitatea să asiste la mai multe lecții cu aceeași temă, ținute de profesori diferiți.”

Dacă ești profesor și aplici noile tehnologii în procesul de predare, te îndemnăm să utilizezi platforma invat.online pentru a continua programul școlar în perioada carantinei.

Aplicații web gratuite pentru învățământul la distanță

La nivel mondial, Google Classroom este cea mai utilizată platformă pentru învățarea la distanță. Aplicația funcționează ca o clasă virtuală și își propune să simplifice crearea și distribuirea sarcinilor, dar și a modului de evaluare a elevilor. Aici pot fi stocate toate fișierele și materialele didactice pregătite de profesori pentru ore, iar studenții pot să le acceseze cu ușurință.

Pentru profesorii care au nevoie de un suport informațional pentru a putea preda cu ajutorul Google Classroom, echipa Tekwill a pregătit o serie de tutoriale. Videoul integral poate fi urmărit aici, iar mai jos vezi cei mai importanți pași care trebuie urmați pentru a ține cursuri cu Google Classroom.

#1. După ce ai intrat în contul Google, accesează pictograma Google Classroom din chenarul din partea dreaptă sus. Opțional, poți introduce în bara de adrese classroom.google.com. Astfel vei fi redirecționat spre clasele tale.
#2. Accesează semnul „+” din partea dreaptă a paginii și selectează Creați un Curs.
#3. Completează formularul pentru crearea clasei și apasă butonul de creare.
#4. După ce clasa este creată, este nevoie doar să inviți elevii pentru a fi prezenți în sala virtuală.

Proiectul Tekwill îndeamnă: „Stați acasă! Educația online este inovativă și captivantă!”.

Proiectul Tekwill este implementat de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC cu susținerea financiară a Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei.

Pentru mai multe detalii, puteți scrie la următoarea adresă: [email protected]

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente