Municipiul Bălți ar putea avea două cluburi de fotbal. Un grup de suporteri nu vrea să susțină echipa nou formată și va crea alta

208c00a830ed0feb874eaf6987c1efda

Până în prezent, echipa FC Zaria era singura echipă care reprezenta orașul Bălți în diviziile naționale (Divizia Națională și Divizia A). După ce FC Zaria a falimentat, conducerea orașului a inițiat o discuție cu fanii în vederea identificării soluțiilor de a resuscita fotbalul bălțean. Renato Usatîi a propus ca noua echipă să poarte denumirea „FC Bălți”, în timp ce fanii optau pentru varianta veche „FC Olimpia”. Renato Usatîi zicea că este puțin probabil, deoarece „FC Olimpia” a fost implicată în meciuri trucate și nu vrea ca primăria să răspundă financiar pentru acest lucru.

„Vrem să declarăm deschis că nu vom susține «FC Bălți» și lansăm propriul proiect al orașului Bălți. El va purta denumirea «FC Olimpia». Suporterii fideli ai echipei doresc ca clubul să aibă o bază solidă pe care să crească și să se dezvolte și să nu depindă de banii unui sponsor care să aibă interese personale. Pe tot parcursul acestui an, vom pregăti toate documentele necesare pentru înregistrarea echipei, vom selecta antrenori și jucători, vom crea toate condițiile pentru procesul normal de pregătire a echipei. Toate aceste componente ne vor permite să înregistrăm echipa pentru participarea în Divizia B Nord în sezonul 2021”, a scris pe pagina de Facebook unul dintre membrii grupului de inițiativă.

Valerii Creciun a creat un sondaj pe VKontakte prin care întreabă suporterii care logo este cel mai potrivit pentru echipa „FC Olimpia”.

VK/ФК Олимпия Бельцы v2

Vă amintim că brandul „FC Olimpia”, până în anul 2014, i-a aparținut omului de afaceri din Bălți Serghei Chiseleov, ex-deputat din partea PDM în legislatura precedentă. Renato Usatîi, într-un interviu, a declarat că a discutat cu Chiseloev cu privire la cumpărarea dreptului de a utiliza denumirea „FC Olimpia”, însă după ce a aflat cât îl va costa, a refuzat. Era vorba despre 1 milion de euro.

În prezent, brandul „FC Olimpia” poate fi utilizat gratuit. Despre asta a declarat chiar Serghei Chiseloev pentru cel mai popular ziar local ESP.md.

„Chiar dacă brandul îmi aparține, fanii îl pot folosi. Ei m-au sunat și mi-au zis că doresc să creeze o echipă care să poarte denumirea «FC Olimpia». Le-am răspuns că nu sunt împotrivă. Ba chiar mai mult, ei pot folosi imnul (n.r. Imnul a fost compus de formația Zdob și Zdub) și site-ul echipei. Eu nu le voi pune obstacole. Ce ține de «milioanele pe care le cere Chiseleov», este o aberație. Nimeni nu a venit la mine să ceară permisiunea de a folosi denumirea «FC Olimpia». Ei sunt primii”, a explicat fostul patron al echipei.

Sub conducerea lui Serghei Chiseleov (n.r. 2009-2013) FC Olimpia s-a clasat pe locul trei în sezonul 2009-2010, pentru prima oară a jucat în cupele europene și a jucat în finala cupei Moldovei în anul 2011, unde a pierdut cu scorul de 1-2 în fața echipei Iskra-Stal.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente