Donald Trump vrea să trimită americanilor cecuri de 1 000 de dolari pentru a limita șocul economic cauzat de coronavirus

200120-donald-trump-ew-1041a_eef22d21b3c99886bae9673bca9dbe8e.fit-760w
Foto: NBC News

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat marţi un plan destinat trimiterii „imediate” de cecuri către cetăţenii americani, în ideea de a limita şocul economic provocat de criza coronavirusului, transmite agenția Reuters, preluată de AGERPRES.

Secretarul Trezoreriei, Steven Mnuchin, care a participat alături de Trump la o conferinţă de presă organizată la Casa Albă, a spus că discută cu liderii din Congres cu privire la un plan destinat trimiterii imediate de cecuri către americanii cu probleme. Trump a apreciat că unii oameni ar trebui să primească cecuri în valoare de 1 000 de dolari.

În încercarea de a prelua controlul asupra unei crize care i-a afectat pe americani, Trump a prognozat că dificultăţile economice vor fi de scurtă durată şi că economia americană îşi va reveni.

„Vom câştiga şi cred că vom câştiga mai repede decât oamenii se aşteaptă. Sper”, a spus Trump. Acesta i-a mai sfătuit pe americani să nu călătorească şi a subliniat că nu exclude posibilitatea de a introduce restricţii de călătorie în unele părţi ale ţării.

Preşedintele american, Donald Trump, a recunoscut luni că este posibil ca economia SUA să intre în recesiune, din cauza mărimii măsurilor pentru frânarea expansiunii pandemiei, măsuri printre care figurează restricţii privind călătoriile internaţionale, anularea de evenimente şi închiderea barurilor şi restaurantelor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente