Wizz Air a anunțat că va returna 120 % din suma achitată pe rezervarea biletelor pentru zborurile anulate

wizz-air-990×556-920×517

Procesul de rambursare a sumelor datorate clienților ca urmare a anulării zborurilor va fi automatizat, iar funcția de înregistrare online a cererilor va fi dezactivată temporar, a anunțat marți, într-un comunicat, compania aeriană Wizz Air.

Potrivit comunicatului de presă, Wizz Air va returna 120 % din suma achitată pe rezervare, sub formă de credit în conturile clienților de pe site-ul Wizz Air. Cu alte cuvinte, clienților nu li se vor returna banii plătiți pe rezervare, dar pot utiliza suma respectivă pentru zboruri sau servicii ale companiei.

„[…] din cauza volumului semnificativ mai mare de zboruri anulate, ca urmare a restricţiilor de călătorie impuse pentru combaterea pandemiei COVID-19, compania a automatizat procesul de rambursare a clienţilor afectaţi, încărcând automat 120 % din tariful original sub formă de credit de companie în conturile Wizz ale clienţilor săi”, precizează operatorul aerian.

În paralel cu introducerea procesului de rambursare automatizat, compania aeriană îşi va dezactiva temporar funcţia de înregistrare a cererilor online, până cel târziu la 14 aprilie 2020, pentru a se asigura că poate gestiona volumul de peste 100 de ori mai mare de anulări primite în ultima perioadă.

Reprezentanţii Wizz Air menţionează, totodată, că, în timp ce procesul automat de rambursare a banilor pentru agenţiile de turism este dezvoltat cu prioritate, agenţiile de turism sunt rugate să contacteze centrul de apel al companiei.

„Pasagerii care şi-au făcut rezervările prin intermediul agenţiilor de turism – inclusiv agenţiile de turism online – ar trebui să ia legătura cu compania de la care şi-au achiziţionat biletele. În această perioadă extrem de neobişnuită, vă rugăm să aveţi răbdare şi să folosiţi cât mai mult posibil platformele noastre de gestiune individuală, accesibile din e-mailuri primite, pentru a minimiza traficul către centrele noastre de apeluri extrem de ocupate”, notează compania de transport aerian.

Wizz Air, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa Centrală şi de Est, care operează o flotă de 121 de aeronave „Airbus”, fiind una dintre cele mai active companii aeriene dintre cele care operează zboruri de la Chișinău.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente