Alexandru Paraschiv a debutat cu victorie la turneul olimpic european de box de la Londra

Foto: sport

Alexandru Paraschiv, care a luptat în categoria de 63 kg, a debutat victorios duminică la turneul olimpic european care se desfășoară la arena Copper Box din Londra.

Boxerii Alexandru Paraschiv (63 kg) și Andrei Vreme (75 kg) continuă lupta la turneul de calificare de la Londra către Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Paraschiv l-a învins pe slovacul Michal Takacs cu scorul 5-0 în primul meci și îl va întâlni mâine pe francezul Sofiane Oumiha, vicecampion olimpic în 2016, campion mondial în 2017 și dublu vicecampion european. În cazul unei victorii, Alexandru va obține calificarea la Jocurile Olimpice.

La rândul său, Vreme a trecut de Besart Pireva din Kosovo și se va duela astăzi cu rusul Gleb Bakși, campion mondial în 2019.

Tot astăzi va intra în concurs Dumitru Galagoț (69 kg). El îl va întâlni pe azerul cu origini cubaneze Lorenzo Sotomayor, vicecampion olimpic în 2016 și campion european în 2015.

La turneu au participat 342 de boxeri din 45 de țări de pe continentul european. Alexandru Paraschiv este vicecampion european Under 22. El a debutat la Londra la un turneu de calificare la Jocurile Olimpice.

Până acum, Moldova a cucerit trei medalii la box la Jocurile Olimpice, prin Timofei Screabin (1988), Vitalie Grușac (2000) și Veaceslav Gojan (2008).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente