Centrul de Tehnologii Informaționale în Finanțe (CTIF) îndeamnă tinerii specialiști IT și viitorii absolvenți ai facultăților de profil ale instituțiilor superioare din țară, care doresc să se afirme în sectorul tehnologiilor informaționale, să prezinte CV-urile pentru a putea candida la suplinirea posturilor vacante în domeniul IT din cadrul instituției.

Misiunea de bază a specialiștilor IT din cadrul CTIF este administrarea și dezvoltarea sistemelor informaționale ale Ministerului Finanțelor, Serviciului Fiscal de Stat, Serviciului Vamal, asigurarea bunei funcționări a serviciilor electronice furnizate de aceste entități, dezvoltarea noilor soluții IT de natură să contribuie la edificarea societății informaționale în țara noastră.

Potrivit directorului interimar al CTIF, Vitalie Coceban, cea mai mare provocare este dezvoltarea soluțiilor IT ale Ministerului Finanțelor, care are ca scop modernizarea serviciilor electronice pentru cetățeni. Monitorizarea electronică a vânzărilor, Dosarul electronic al angajaților, re-ingineria platformei digitale de achiziții publice M-tender și automatizarea proceselor sunt doar câteva dintre proiectele de importanță națională care vor fi realizate pe parcursul anului 2020.

Vitalie Coceban consideră că aceste proiecte pot servi drept catalizator al motivării tinerilor specialiști IT, dornici de afirmare, de a veni în echipa CTIF. „Tinerii întotdeauna și-au dorit un mediu de lucru profesional și dinamic, cu perspective de creștere, un pachet salarial motivant, lucru la distanță, iar instituția noastră le poate oferi aceste oportunități. Avem o echipă bună de ingineri, vârsta medie a personalului IT este de 36 de ani, iar tinerii specialiști au o pondere de peste 21 la sută. Ei conlucrează activ cu inginerii consacrați, învață din experiența acestora și preiau cele mai bune practici dezvoltate de ultimii, asigurând astfel continuitatea în procesul de creare, implementare și modernizare a sistemelor informaționale administrate de CTIF”, a menționat directorul CTIF.

La moment, centrul dispune de mai multe posturi vacante pentru specialiști în domeniul IT. Lista acestora, sarcinile de bază ale fiecărui post și cerințele față de candidații la suplinirea posturilor vacante pot fi găsite pe pagina web oficială a instituției, www.ctif.gov.md, accesând link-ul: Funcții vacante.

Persoanele interesate pot prezenta CV-urile către Direcția resurse umane a CTIF la adresa de e-mail: [email protected].