Începând cu data de 17 martie, se sistează toate zborurile spre Moldova și se închid frontierele terestre pentru străini

aeroportul international chisinau

Începând cu 17 martie, se sistează totalmente traficul aerian spre Moldova și se închid frontierele terestre pentru străini. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Ion Chicu într-un briefing de presă.

„De mâine seara, se sistează integral toate cursele regulate comerciale de zbor, indiferent de unde este destinația. De asemenea, se sistează activitatea tuturor hotarelor terestre pentru cetățenii străini”, a menționat Chicu.

Prim-ministrul a menționat că această săptămână este decisivă pentru oprirea răspândirii coronaviruslui în țară: „dacă nu va fi oprit acum, va fi mult mai greu”.

De asemenea, Chicu a menționat că spre seară vor fi rezultatele celor 27 de persoane suspecte de coronavirus: „Speranțele noastre sunt foarte mici, probabil vor fi și astăzi cazuri pozitive”.

Reamintim că începând cu ziua de azi, se sistează zborurile din Uniunea Europeană.

La momentul actual, în Republica Moldova sunt înregistrate 12 cazuri de infecție COVID-19, dintre care două cazuri de transmitere locală.  Persoanele infectate cu COVID-19 domiciliază în Florești, Chișinău, Basarabeasca, Grătiești (Chișinău), Soroca, Hâncești, Râșcani și Cahul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente