Alte evenimente. Trei jocuri de societate care o să îți consolideze relațiile de prietenie sau de familie

orig

Știm că te-am obișnuit cu recomandări de evenimente la care să mergi în fiecare zi, dar ținând cont de situația epidemiologică din țară, te sfătuim să rămâi acasă. În schimb, noi îți promitem să venim cu o recomandare zilnică de activitate pe care o poți face în timp ce stai acasă.

Astăzi, îți sugerăm trei jocuri de societate care pot fi jucate într-un grup de până la trei-cinci persoane. Dacă ai vecini responsabili, atunci îi poți chema și pe ei. În acest caz, grupul-țintă se mărește. Înainte de a începe jocul, nu uita să te speli pe mâini cel puțin 40 de secunde.

#1. Mafia

Facem o precizare. În acest joc se pot aduna cel puțin șase oameni (în cazul în care chemați vecinii).

Așadar, este un joc psihologic, în care trebuie să minți dacă ești mafia și să manipulezi dacă ești cetățean, polițist, doctor, ca să scoți din joc mafioții. Jocul durează în medie 30 de minute în funcție de numărul de oameni care sunt implicați.

Jocul începe cu repartizarea rolurilor: unii sunt oameni pașnici, iar alții sunt mafioți. De asemenea, pot exista Don, Sherifful, Doctorul, Bodyguardul etc., în funcție de tipul jocului.

Masa în jurul căreia se află jucătorii se transformă într-un orășel în care trăiesc oameni pașnici. În oraș se face ziua și noaptea și în aceste părți ale zilei jucătorii fac cunoștință (ziua), iar noaptea mafioții omoară un om, polițistul identifică câte un mafiot, doctorul salvează un cetățean. Când începe ziua, discuțiile se aprind cu scopul de a afla cine joacă de cealaltă parte a baricadei, au loc votări după care este eliminat un jucător. Este riscul ca cetățenii, împreună cu mafioții care se pliază pe „dispoziția” oamenilor pașnici, să elimine un om bun. Jocul se încheie în două cazuri. În primul, când cetățenii elimină mafioții, în al doilea, când mafioții elimină cetățenii. Mai multe detalii vezi AICI.

# Monopoly

Este un stoc de strategie la care se pot alătura cel puțin doi jucători. Scopul acestui joc este să cumperi și să dezvolți fiecare afacere care va deveni proprietatea ta. În timpul jocului, poți nimeri în închisoare, poți obține bani de la ceilalți jucători în cazul în care ei ajung să „viziteze” afacerea ta. De asemenea, în joc sunt cartonașe numite „Șansă” sau „Acțiune de caritate”, unde pot să-ți cadă diferite beneficii sau pierderi financiare. Baftă, numai nu vă certați.

Regulile jocului pot fi consultate AICI.

#3. Mikado

Mikado este un joc recomandat nu doar copiilor, dar și adulților. El necesită o coordonare bine pusă la punct, deoarece trebuie să implici la maximum mâinile, mai precis degetele și concentrația. În set se regăsesc 41 de bețișoare de aceeași dimensiune, însă marcate cu diferite culori. Aceste culori semnifică un punctaj anume. Scopul jocului este să extragi pe rând din grămadă cât mai multe bețișoare, fără să le atingi pe celelalte. Dacă măcar un bețișor se mișcă, pasul trece la următorul jucător. Jocul se practică pe o suprafață ideală. Câștigă acel jucător care acumulează cele mai multe puncte după sustragerea tuturor bețișoarelor.

Număr de jucători: una-șase persoane

Durata jocului: cinci minute

Mikado dezvoltă atenția, îndemânarea, răbdarea și spiritul de observație.

Mai multă informație vezi AICI.


Aceste recomandări vin să le înlocuiască pe cele obișnuite de evenimente până când situația va reveni la normal. Ai grijă de sănătatea ta și a celor din jur. Nu te panica și informează-te corect!


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai actuale evenimente din Chișinău, dar și din țară, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente