Moldoveanul Sergiu Tăbârță a cucerit bronzul la turneul internațional din SUA la crossfit

international
Foto: moldpres.md

Sportivul moldovean Sergiu Tăbârță s-a clasat pe locul trei la turneul internațional de crossfit, desfășurat în Miami, SUA.

„Am fost plăcut surprins de vestea primită. Mă bucur mult de revenirea în sport a fiului, care a fost student la Universitatea de Stat de Educație Fizică și Sport (USEFS). În viață contează mult optimismul, încrederea în forțele proprii și tendința, calitatea de a nu te da bătut în orice situații nedorite în care soarta te aruncă uneori”, a declarat joi, pentru agenție tatăl lui Sergiu, Vasile Tăbârță, conferențiar universitar la USEFS, Antrenor Emerit, arbitru de categorie internațională la rugby, scrie Moldpres.

Sergiu Tăbârță a plecat în SUA în 2013. Lucra ca șofer. În decembrie 2016, a nimerit într-un grav accident rutier în urma căruia a rămas invalid, fără picioare. După tratamentul acordat de medici a început să practice crossfit, probă sportivă rezervată oamenilor care în virtutea sorții au probleme de deplasare și folosesc în acest scop cărucioare. Ea include mai multe starturi în care sunt implicate în special brațele corpului.

La turneul internațional de la Miami au participat sportivi din 14 țări.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente