Ministra Japoniei a Jocurilor Olimpice a anunțat că anularea acestora în 2020 este „de neconceput”

jocurile olimpice
Foto: theweek.co.uk

Ministra Japoniei Jocurilor Olimpice, Seiko Hashimoto, a declarat miercuri că amânarea sau anularea evenimentului de la Tokyo este „de neconceput”, în timp ce epidemia de coronavirus continuă să ridice întrebări în legătură cu menţinerea evenimentului în această vară, informează AFP.

Ministra japoneză a Jocurilor Olimpice a afirmat că anularea competiției sportive de la Tokyo este „de neconceput”, scrie AGERPRES.

„Din punctul de vedere al sportivilor, care sunt actorii principali ai Jocurilor de la Tokyo, în condiţiile în care ei se pregătesc pentru acest eveniment care se are loc doar o dată la patru ani, este de neconceput” anularea sau amânarea Olimpiadei, a declarat doamna Hashimoto în faţa parlamentarilor japonezi.

Ministra a recunoscut totuşi că „este de competenţa Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) să ia decizia finală cu privire la Jocuri”.

„Credem că este important ca guvernul să ofere informaţii corecte, pentru ca CIO să poată lua o decizie adecvată”, a adăugat ea.

Seiko Hashimoto a făcut aceste afirmaţii după ce un membru al Comitetului japonez de organizare a JO 2020, Haruyuki Takahashi, a declarat în coloanele Wall Street Journal că o amânare de la un an la doi ani a Olimpiadei de la Tokyo ar fi „realistă”, dacă Jocurile nu vor putea fi menţinute în această vară.

Organizatorii continuă pregătirile pentru Jocuri conform planificării iniţiale, a ţinut să asigure însă Hashimoto.

„După cum a declarat recent preşedintele CIO, Thomas Bach, nici CIO, nici Comitetul de organizare nu au în vedere amânarea sau anularea Jocurilor de la Tokyo 2020, iar noi continuăm pregătirile” pentru deschiderea la data programată iniţial, au subliniat organizatorii.

Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt programate în acest an pentru data de 24 iulie-9 august.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente