Mai mulți pomi de Sakura vor fi sădiți în parcul „Valea Morilor”

sakura
Foto: garbo.ro

12 pomi de cireș japonez (Sakura) vor fi sădiți în parcul „Valea Morilor”. Această acțiune reprezintă implementarea proiectului de donație a pomilor de cireș japonez, din partea orașului Tomi din Prefectura Nagano, țării noastre.

Pomii urmează să fie plantați în data de 12 martie la Lacul Valea Morilor, lângă Scara Cascadelor, cu începere de la ora 12.00. Pomii au fost primiți ca urmare a semnării acordurilor de colaborare din 7 octombrie 2019 între Comitetul Național Olimpic și Sportiv cu orașele japoneze Tomi, Tsuruoka și Nishikawa.

Sakura japoneză reprezintă pomii de cireș și florile lor – o floare foarte specială, care simbolizează primăvara, frumusețea naturii, reînnoirea și natura efemeră a vieții. Florile Sakura sunt atât de importante pentru japonezi, încât acestea sunt prezente într-o gamă largă de artă japoneză, anime, cântece și aproape tot ce ține de cultura din Japonia.

În același timp, acest gest de plantare a Sakurei simbolizează înfrățirea Familiei Olimpice din Moldova cu cultura japoneză. Prezența sportivilor calificați la Jocurile Olimpice din Tokyo 2020, dar și a acelor sportivi care încă luptă pentru obținerea calificărilor, este un moment perfect să le urăm curaj și încredere pentru împlinirea celui mai frumos vis în Țara Soarelui Răsare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente