Pentru a participa la un program de instruire în cadrul Academiei Liderului Comunitar, centrul CONTACT anunță un concurs de selecție a 60 de lideri comunitari din toată Republica Moldova.

Dacă vrei să trăiești într-o localitate comodă și sigură, să cunoști care-i bugetul și prioritățile primăriei și să te implici în dezvoltarea comunității, atunci completează acest formular online.

Obiectivul academiei:

Promovarea democrației participative și principiilor bunei guvernări la nivel local, prin formarea și consolidarea capacităților a 60 de lideri comunitari, lideri de opinie și activiști civici din centrul, nordul și sudul țării.

Activitățile din cadrul academiei vor contribui la dezvoltarea abilităților și cunoștințelor liderilor comunitari în domeniul legislației pentru participarea cetățenească, implicarea în procesul decizional, lobby și advocacy în promovarea intereselor comunitare și organizarea/desfășurarea acțiunilor comunitare.

Programul instruirilor va include următoarele subiecte:

# Cadrul legal pentru participarea cetățenească;

# Implicarea în procesul decizional: forme și metode;

# Lobby și advocacy în promovarea intereselor comunitare;

# Organizarea și desfășurarea acțiunilor comunitare.

Criterii de selectare a participanților:

# experiență în activism și dezvoltare comunitară;

# motivație personală;

# reprezentativitate geografică.

Participanții vor urma un program de instruire de opt zile, divizat în patru sesiuni de instruire (în limba română și rusă, la necesitate) a câte două zile fiecare, planificat pentru perioada aprilie-august 2020.

După finalizarea instruirilor, participanții, cu susținerea formatorilor academiei, vor demara activități practice de soluționare a unei probleme identificate, iar cele mai bune inițiative locale vor primi suport financiar pentru implementare.

Data-limită de aplicare la Academia Liderului Comunitar este 5 aprilie 2020, ora 18.00.

Persoanele interesate de participarea în cadrul academiei sunt rugate să completeze acest formular online.

Cheltuielile de alimentare și transport (tur-retur) vor fi acoperite integral de organizatori (Centrul CONTACT).