Igor Dodon: „Persoanele care nu vor coopera cu autoritățile pentru a opri răspândirea coronavirusului ar putea fi amendate sau vor răspunde penal”

dodon declaratii

Președinte Igor Dodon a anunțat că persoanele care nu vor coopera cu autoritățile pentru a opri răspândirea coronavirusului ar putea fi amendate sau chiar vor răspunde penal. Anunțul a fost făcut în cadrul unei conferințe de presă. Acest proiect urmează să fie votat miercuri la ședința guvernului.

„Am solicitat guvernului și, cel mai probabil, miercuri la ședință va fi gata proiectul de guvern. Acest proiect presupune introducerea câtorva schimbări în legislație prin care persoanele care nu vor completa sau completează eronat informațiile solicitate, care premeditat vor duce la apariția focarelor sau răspândirea coronaviruslui în Moldova, să fie amendate cu strictețe sau chiar trase la răspundere penală. Aceste modificări urmează să fie aprobate miercuri la ședința guvernului și ulterior votate în regim de urgență de parlament. Cât despre cei care nu cred că trebuie așa măsuri drastice: stimați concetățeni, noi avem peste 700 000 de pensionari în țară și peste 600 000 de copii, este vorba despre peste un milion de persoane care sunt expuse riscului. Din cauza unor oameni iresponsabili se poate infecta toată țara”, a declarat Igor Dodon.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente