(doc) CMC a introdus o nouă taxă locală pentru închirierea spațiului public pentru organizarea evenimentelor

DSC_1221

1 000 de lei pentru un metru pătrat în centrul orașului și 500 de lei în alte sectoare. Aceasta este noua taxă inclusă de Consiliul Municipal Chișinău pentru închirierea spațiului public pentru organizarea evenimentelor.

Decizia respectivă a fost votată de consilierii municipali și se regăsește în documentul ce prevede bugetul public pentru anul 2020.

„Pentru comparație, gheretele plătesc o taxă de 3 500 de lei PE AN. Ca să ne închipuim ce înseamnă această taxă – pentru a face un eveniment de orice fel în Piața marii adunări naționale în 2020 – organizatorii trebuie să achite o taxă de 8 MILIOANE DE LEI pe zi primăriei. Pentru orice segment de stradă între două intersecții în nucleul istoric – 800 000 de lei; pentru strada V. Micle integral – 2,4 milioane de lei pe zi. Acum, câteva evenimente care au devenit tradiționale pentru oraș cel mai probabil că nu vor avea loc dacă nu schimbăm această prevedere cât mai repede – Mai dulce, Maratonul internațional Chișinău, Urban Vibes și multe alte evenimente pur și simplu vor pleca din Chișinău sau se vor amâna pentru «vremuri mai bune», ori este imposibil să câștigi destui bani dintr-un eveniment pentru a achita această taxă”, a menționat consilierul Adrian Pleșca pe pagina sa de Facebook.

Întregul documentul poate fi consultat mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente