O studentă de la UTM povestește despre mobilitatea academică de la Cluj-Napoca

foto utm sutdent

Ana Carauș, studentă a Facultății Textile și Poligrafie, programul de studii „Design vestimentar industrial”, anul III, a plecat la finele lunii februarie la Cluj-Napoca, România, unde timp de patru luni va studia la Universitatea de Artă și Design (UAD), în cadrul unui program de mobilitate academică oferit de Erasmus+.

Este prima studentă a FTP, care a câștigat concursul pentru mobilitate academică la Universitatea de Artă și Design din Cluj-Napoca, România, universitate cu o istorie de peste nouă decenii (înființată la 1926), care se impune în spațiul național și internațional ca fiind una dintre cele mai importante instituții de învățământ superior în domeniul artelor vizuale din sud-estul Europei, transmite site-ul UTM.

„În primele zile de acomodare în cadrul mobilității Erasmus+, am reușit să văd multe locuri frumoase. După rezolvarea tuturor formalităților, doamna Doina Ienei, coordonatoarea Oficiului Erasmus+UAD, ne-a organizat o excursie prin oraș și prin corpurile de studii ale universității. Țin să accentuez că cursurile teoretice se desfășoară într-o clădire istorică din Cluj-Napoca, numită «Casa Matei Corvin», unul dintre cele mai vechi monumente de arhitectură din Cluj. Laboratoarele și disciplinele practice au loc în alt bloc universitar, la fel de inspirațional, numit «Casa Roșie».

Cluj-Napoca este al patrulea oraș ca mărime din România și este unul dintre cele mai importante centre academice, culturale și industriale – un oraș specific, cu o arhitectură frumoasă și o atmosferă foarte plăcută.

Prima colegă, studentă Erasmus+, cu care am făcut cunoștință este din Armenia și vom studia împreună Design Vestimentar. Sunt foarte fericită ca am câștigat acest concurs, sper ca și colegii mei să valorifice oportunitățile de mobilitate în cadrul Programului Erasmus+”, povestește Ana.

Taguri: #PromoUTM
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente