Zimbru Chișinău anunță retragerea echipei din Campionatul Național de fotbal: „Suntem la punctul zero”

sport
Foto: Unimedia

Clubul de fotbal Zimbru Chișinău anunță retragerea echipei de seniori din toate competițiile de fotbal organizate sub egida FMF. Astfel, în sezonul 2020/2021, galben-verzii nu vor alinia nicio echipă de seniori în toate diviziile Campionatului Național de fotbal și a Cupei Moldovei. Anunțul a fost făcut într-o conferință de presă.

Motivul invocat ar fi „problemele financiare cu care se confruntă în ultimii ani echipa de seniori”, a declarat Sevastian Botnari, vicepreședintele FC Zimbru.

Datoriile clubului se ridică la 6 milioane de lei.

Începând cu ziua de astăzi, echipa de seniori a clubului de fotbal Zimbru „nu va exista”.

„Suntem la momentul când domnul Ciornîi nu mai are interesul de a finanța clubul de fotbal, iar faptul că 70 % din bugetul clubului este repartizat în mare parte primei echipe, am ajuns la concluzia că cel mai corect pentru continuarea clubului ar fi retragerea primei echipe din cadrul Campionatului Național de fotbal și a Cupei Moldovei”, a spus Sevastian Botnari.

În același timp, Botnari a precizat că toate eforturile clubului vor fi îndreptate către dezvoltarea continuă a Academiei de fotbal Zimbru. Menționând că toate grupele de copii și juniori vor continua să activeze în regim normal și fără întreruperi, iar echipele înscrise în competiții își vor continua evoluția.

În aceste condiții, administrația clubului anunță un amplu program de resetare și de reformare a clubului. Toți iubitorii fotbalului care doresc să contribuie la renașterea FC Zimbru sunt așteptați cu idei și propuneri pentru elaborarea unei strategii de dezvoltare a clubului. Întâlnirea va avea loc vineri, 6 martie, ora 17.00 în incinta administrației Zimbru.

FC Zimbru a fost fondat în anul 1947 și este unul dintre cele mai vechi cluburi din țară. Zimbru Chișinău a obținut titlul de campioană a Moldovei la fotbal de opt ori, fiind câștigătoare a șase Cupe ale Moldovei și a unei Supercupe a Moldovei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente