Primăria interzice parcarea pe mai multe străzi din centrul orașului. Care sunt acestea

img

Începând cu 1 martie, primăria municipiului Chișinău interzice parcarea unităților de transport pe străzile din zona centrală a orașului, unde circulă transportul public (troleibuze și autobuze). O dispoziție în acest sens a fost semnată de viceprimarul Victor Chironda.

Regimul restricționat pentru parcarea mașinilor personale, pe trotuar și pe partea carosabilă, vizează în special străzile: bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt, strada A. Pușkin (pe partea dreaptă), strada A. Mateevici, strada Mitropolit G. Bănulescu-Bodoni, strada C. Tănase, bulevardul G. Vieru și strada Kiev.

Măsura vine din necesitatea de a asigura circulația transportului public conform orarului, pentru sporirea confortului călătoriei în troleibuze și autobuze și pentru amenajarea ulterioară a benzilor dedicate transportului public.

Direcția generală transport public și căi de comunicație va revizui și va modifica, până la finele anului 2020, proiectele de organizare a circulației rutiere pe fiecare stradă de tranzit, luând în considerare aplicarea regimului restricționat de parcare.

Serviciile municipale specializate vor resistematiza circulația rutieră pe străzile secundare și vor amenaja parcaje din contul îngustării/reducerii benzilor de circulație, în paralel cu sensul de circulație și axa carosabilului.


Dacă dorești să fii mereu la curent cu cele mai populare și actuale știri de pe #diez, ești mereu binevenit(ă) și pe canalul nostru de Telegram.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente