Hackathon, forum de angajare și proiecții de film. Care este programul Zilelor francofoniei 2020

paris

Marea familie a francofoniei, răspândită pe cinci continente și reunind 300 de milioane de vorbitori, sărbătorește, în mod tradițional în luna martie, Zilele francofoniei. Aceasta este o oportunitate de a aduce un omagiu limbii franceze, liant care ne unește în diversitatea accentelor noastre, a culorii pielii și a ochilor, în aspirațiile și pasiunile noastre. De asemenea, este o oportunitate de a promova multilingvismul și diversitatea culturală.

Moldova, cea mai francofonă și francofilă țară din Europa Centrală și de Est, face parte din această familie francofonă, împărtășind împreună cu celelalte popoare valorile păcii, dreptății și solidarității.

În 2020, cu ocazia aniversării a 50 de ani de la crearea Organizației Internaționale a Francofoniei (OIF), Ambasada Franței în Moldova, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe și al Integrării Europene, Alianța franceză din Moldova, Agenția universitară a Francofoniei și Grupul Ambasadorilor francofoni acreditați în Republica Moldova au pregătit un program dens și variat de evenimente, pe care îl puteți găsi mai jos.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente